Tuesday, June 13, 2017

Stazak

Ja, ik had er ook nooit van gehoord: de stazak. Nieuw product van HAK, om mensen over de "ïk bid niet veur bruune bonen" angste heen te helpen. Ja, Barjte heeft heel wat kwaad aagericht met zijn bonenhaat. Zo erg dat de Nederlander bijna geen bonen meer eet.

Het noodlijdende groentenconservenbedrijf HAK heeft er nu wat op gevonden: de Stazak ! In een staande zak (de naam zeg het al) kun je nu heel makkelijk de min of meer al bereide bonen opwarmen. Dat helpt de Nederlander van zijn bonenangst af !

Zelf peulvruchten bereiden is voor veel consumenten blijkbaar toch te lastig:: te tijdrovend en te ingewikkeld. Maar een bonenschotel is heel makkelijk te bereiden; ik doe het zelf ook regelmatig. En minder tijdrovend dan aardappelen schillen. En ook zonder allerlei kruidenmixjes, die vol met zout zitten en nog aan de prijs zijn ook.

Enfin, de stazak is een groot verkoopsucces. In 2015 maakte HAK een winst van slechts 23.000 Euro.Dus dan je toch iets niet goed als bedrijf. Nu hebben ze een andere groentespecialist overgenomen om nieuwe wegen in te slaan.

Zelf koop ik zelden HAK: de groenten van het bedrijf zijn altijd duurder dan de huismerken en ik proef geen verschil tussen sperziebonen van de Aldi en die van HAK. Hetzelfde geldt voor Iglo met exorbitante prijzen voor haar diepvriesproducten. kabeljauwfilet van de Vomar smaakt net zo goed. Viscuisine (Iglo) heeft de mix van bevroren visfilet, bestrooid met een dun sausje.. En daar betaal je iets van 4,50 voor....

No comments: