Wednesday, May 24, 2017

See jungle see junle, city all over going crazy

De stad is nooit ver weg in Wildlands in Emmen. Als je je al even op de toendra van Afrika waant bij de giraffes zie je iets verderop de flats. Daar doet een leuk rondritje over de vlakte met de wagon niets aan af. En wat die vliegtuigwrakken/treinstellen op het terrein doen ? Waarschijnlijk is dat om eem Indiana Jones sfeertje op te roepen. Of om de avonturen van Humprey Bogart in The African Queen te doen herleven.

Enfin, zo "wild" was het niet in Wildlands. Neemt niet weg dat het een leuk personeelsuitjes van de bieb IJmond Noord was. Inclusief koffie met gebak, lunch en diner.
Was ook wel relaxt om daar een middagje rond te lopen. Het Makiwoud was amusant, met kleine zwart-witte aapjes met mooie lange staarten, met in hun buidel jonkies. Sowieso: de apenheul verderop was als vanouds het leukste vermaak.

De vlindertuin was ook mooi, evenals het vaartochtje door de "jungle", waar verder niets opmerkelijks was te bespeuren overigens. Geen krokodillen met opengesperde bekken en geen piranha's. De nijlpaarden waren prachtig om onder water te kunnen bekijken, een supergroot torso met heel kleine pootjes eronder.De ijsberen daatrentegen vielen tegen: waren het geen kleinere grizzlies die wit geschilderd zijn ? Zag er allemaal armoedig uit bij die beren, veel te kleine habitat ook.

Een toegift in 4D maakte veel goed: door de extra vierde dimensie kon jezelfs de "ratten" bij je benen voelen krabbelen en kreeg je water/ijsschilfers op je gezicht.
Maar wat me het meeste is bijgebleven zijn de blinde molletjes in het doorzichtige gangenstelsel: ze krioelen in een kuiltje met zijn allen, een enkele mol loopt achteruit en ze willen met zijn tweeen door dezelfde smalle opening in de gang. Wonderbaarlijk.



  

No comments: