Friday, December 23, 2016

Venlo vv

Was onlangs op de motor naar Venlo op familliebezoek., een lekker ritje. Afgezien van de koude. Hoe goed je je ook inpakt, uiteindelijk zit je na ruim 200 km toch te bibberen op de XJR 1300. Motorbroek, trui, dikke handschoenen: uiteindelijk helpt het niet. Enfin: verder perfecte landschappen te bewonderen.


Terug in het donker was het minder koud, maar wel wat regen. Rond Eindhoven goed opletten voor de juiste afslag: het is al een paar keer gebeurd dat ik in de Lichtstad zelf terecht kwam, ipv erlangs.
Ook gebeurd: verkeerde afslag genomen en in Belgie beland. Heen en terug zo'n 20 km omrijden.


Dat komt omdat Amsterdam op de borden bij Eindhoven niet als richting aangegeven wordt. Dus Den Bosch aanhouden. Ja, je moet op de kleine aanduidingen letten A2/E4 blijven volgen. Maar voordat je het weet zie je het te laat.


Heb me voorgenomen om in de winter ook niet meer verder te rijden dan circa 50 km, anders is het niet te doen. En dat terwijl ik nog een OV-kaart van Kruidvat heb liggen: de hele dag onbeperkt reizen voor 13,99 ! Met eigen vervoer ben je drie maal zoveel kwijt aan benzine voor het stuk naar Venlo.


Maar qua werkzaamheden was het weer een gekkenhuis: overal werk aan het spoor: dat betekende drie maal overstappen. En zelfs nog een stukje met de metro rond Amsterdam ! Veel ergernis dus, en de reis duurt zo een uur langer.


Nee, dan liever kleumen op de motor, dat gaat een stuk sneller.

1 comment:

Anonymous said...

en ja, het werd enorm gewaardeerd, dit gemotoriseerde familiebezoek