Wednesday, December 14, 2016

(I said this is the time for) Action

Het nieuwe Action filiaal in Haarlem Schalkwijk is enorm, daarbij vergeleken vallen de Action-winkels in Alkmaar in het niet.. Het zou overigens ook een mooie locatie van de bieb in Haarlem-Zuid geweest zijn, in het hart van het overdekte winkelcentrum in plaats van nu van nu aan de uiterste rand.


Enfin, je kent het concept: alles is er goedkoop. Onderbroeken voor 2,50, en een fietspomp voor 3,- (inclusief slang).. Terwijl ik laatst in de fietsenwinkel 3,50 voor een tubetje Solution diende op te hoesten heb ik een complete bandenreparatieset bij de Action voor 2 Euro. (bij de Hema kost dat 3 Euro).Niet vreemd dat de Hema het moeilijk heeft, met zulke nieuwe prijsvechters.


Kettingvet voor de motor ? 18,- betaal je in de motorzaak en bij de Action iets van 3,50.
Enfin, ik vertel hier niets nieuws natuurlijk.Het is wel zo dat je in winkels als de Action, de Wibra, de Aldi en de "Knakenshop" niet voor de sfeer hoeft heen te gaan uiteraard.


Tijdens de lessen marketing op het MBO heb ik geleerd dat prijsveschters vroeger of later toch naar het midden-segment bewegen. Kijk maar naar de Aldi: tegenwoordig is er ook Coca Cola en Unox te koop. Wie had dat een paar jaar geleden verwacht ?


Wie weet bevindt Action zich over vijf jaar op Hema-niveau qua prijzen. Die was vroeger ook supergoedkoop.



  

No comments: