Thursday, June 30, 2016

These leaders of ours, unworthy of power

New Model Army zong er al over: "These leaders of ours, unworthy of power." En dat is precies wat er nu aan de hand is in de UK.

Er is al veel geschreven over de Brexit, ik kan er weinig aan toevoegen. Feit is wel dat het Engels elftal nu zonder coach is en het Engelse volk zonder regering. De UK haast zich naar de afgrond als lemmingen op de vlucht.

Zo'n Cameron schrijft het referendum uit, Johnsson is voorstander van de Brexit om zelf premier te worden en de leider van Labour doet niets of weinig om een tegengeluid te laten horen. De partijleden roepen om zijn aftreden, maar meneer blijft rustig zitten.

Zie hier het Brits politiek leiderschap anno 2016.

Allerlei rechtse en nationalistische partijen (PVV, Le Pen) zitten in het Euro Parlement terwijl ze er tegen zijn. Begrijp jij het ? Laten we toch hopen dat Wilders en andere nationalisten niet gaan aandringen op een gelijkwaardig referendum als in Engeland.

Eerder hadden we al het debacle over het Oekraineverdrag, waarbij slechts ca.30% van de stemgerechtigden kwam opdraven. Het associatieverdrag valt, zelfs met de beste wil van de wereld, geeneens terug te draaien in Europa. Maar dat zal misschien niet gelden voor een Nedxit..


No comments: