Thursday, July 7, 2016

Ha ha funny police

De politie is op 0900-8844 (niet noodgevallen) zo goed als onbereikbaar. Wachttijden van 20 minuten zijn aan de orde. Het is nog een betaalnummer ook (sowieso belachelijk dat je moet betalen als je hulp nodig hebt). Nieuwe computersystemen werken nog niet goed. Maar als je vervolgens 112 belt wordt het gesprek afgekapt als het geen noodgeval betreft.

De reorganisatie tot Nationale Politie is ook al geen succes: de korpschef is onlangs opgestapt. De bedoeling was betere samenwerking tussen de korpsen, maar elk korps wil toch ook, zo blijkt, zijn  onafhankelijkheid bewaren. Er is nog een lange weg te gaan.

Sowieso ontbreekt het aan daadkracht bij de politie. Overlast in Ede, drugsdealers in een woonwijk: echt ingegrepen wordt er niet. De overlast gaat gewoon door.
Wordt je gestalkt dan moet een programma van SBS soelaas brengen, de politie doet meer aan pappen en nathouden. Een vrouwelijk slachtoffer is onlangs vermoord door haar belager. Dit ondanks meerdere vragen om hulp bij de politie.

Met het aanhouden van donkere bestuurders zijn ze overigens wel ijverig, al is het nog niet zo bar en boos als in de USA. Daar moetje als zwarte meteen uit de auto komen en je handen op het dak leggen voordat je gefouilleerd wordt. 
  

1 comment:

Anonymous said...

Niet te veel SBS kijken. Dat helpt om een positievere kijk op de samenleving te krijgen..