Thursday, April 21, 2016

Maximale opwinding

Maxima veroorzaakte aardig wat opwinding tijdens haar bezoek aan Duitsland onlangs. Het mantelpakje had de kleuren van de uniformen van de Wehrmacht en was bestikt met "swastika-achtige" sieraden. En ja, ze leken er echt op. een soort fantasie hakenkruisen.


Hoe kon Maxima zo naief zijn, vraag ik me af. Ongetwijfeld was het niet de bedoeling dat de Koningin (geliefder dan WA overigens) de Duitsers zo zou schockeren, maar het gebeurde toch.


Duitsland, ondertussen al lang democratisch, is inmiddels weer het machtigste land van Europa en laat Engeland en Frankrijk in de schaduw staan. Wat dat betreft zijn onze oosterburen het beste uit de oorlog gekomen.


Een aantal van de grootste automerken (Audi, Mercedes, BMW, Porsche) wordt en geproduceerd en Mercedes is kampioen in de Formule 1.Je vraagt je wel eens af: wat is dat met het Duitse volk, dat het altijd zo krachtig blijft ?


Enfin, er gaan al stemmen op om Duitsland een permanente zetel in de veiligheidsraad te geven. En terecht. Als Frankrijk en Engeland erin plaats hebben dan hoort Duitsland er ook in.
Wel vreemd overigens dat die Duitse komiek vervolgd gaat worden wegens "belediging van een bevriend staatshoofd" (Erdohan). Gebaseerd op een wetsartikel uit de 19e eeuw...


Dat is dan weer zeer ondemocratisch.




No comments: