Monday, August 25, 2014

Max !

Ja, hij is echt cool. Wie ? Max Verstappen. Ja, de zoon van Jos.
Vaak werd er wat lacherig gedaan over Jos: hij crashte nog wel eens. Maar kijk je naar zijn palmares dan is hij de meest succesvolle Nederlandse Formule 1 coureur ooit: 107 races gereden en twee podia. Geen Hollander heeft dat ooit gepresteerd.


Maar goed, ik had het over zijn 16 jarige zoon Max. Die debuteert volgende jaar in de Koningsklasse, 17 jaar oud. Gaat rijden voor Torro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull (Vettel). Daar zit ie goed, de betere coureurs stromen daarna door naar het moederteam (zo ook, Riccardio, die gisteren nog een race op zijn naam schreef).


Dankzij Max volg ik tegenwoordig ook de Formule 3, waarin Max zo succesvol. En verdomd: hij heeft al 8 keer gewonnen dit seizoen, en je ziet hem constant inhalen. Is het niet linksom, dan wel rechtsom. Hij moet en zal er voorbij. Toen Max 6 was belde hij al zijn vader na afloop van een race van Jos of hij alsjeblieft ook mocht racen !


En talen heeft ie: al in de karts won hij van alles. Zoveel dat de andere teams het niet meer vertrouwden: had Max soms de motor opgevoerd ?Maar nee, hij is een enorm talent. Zondag is ie overigens bewonderen in de straten Rotterdam in een red Bull bolide. Wie weet heb je tijd over om te kijken.


Verheug me in elk geval nu al op het seizoen 2015 in de de Formule 1, waarin Max gaat debuteren. Hij is sowieso dan al de jongste Formule 1 rijder ooit..En hij heeft zijn rijbewijs nog geeneens !

No comments: