Monday, August 18, 2014

Kassa !

Nee, de politie is geen "wandelende kassa", aldus minister |Opstelten van Justitie. Met andere woorden: je boete kun je alleen afrekenen via de bank. Dan betaal je ook nog eens 7,- "administratiekosten.".Dus ja: als je meteen aan de politie betaalt is de overheid dat extraatje ook kwijt.


Toch gaan er steeds meer stemmen op om de mogelijkheid van gespreid betalen aan het CJIB (wie kent ze niet ?) mogelijk te maken.
De laatste jaren zijn de boetes enorm gestegen, zeker vergeleken met de rest van Europa. Betaal je in Duitsland 40,- voor niet hands free bellen in de auto, in ons land is de bekeuring al opgelopen tot 240,- (Hoezo Europese eenwording ?).


En de lasten zijn al enorm gestegen de afgelopen jaren. Voor veel mensen is het onmogelijk geworden om dan ook nog ineens de bekeuring te betalen van 240,-
En sowieso: helpt het om (superdure) boetes op te moeten hoesten ? Kijk om je heen in het verkeer: iedereen is illegaal aan het bellen in de auto. De pakkans is toch minimaal.



3 comments:

HSD said...

Het is terreur!
De domheid en hebzucht van Justitie en Overheid is niet meer te overzien.
Bijv: snelheidsregulering provinciale weg Alkmaar - Zaanstad
Het gaat van 50-80-100-70 etc..

joop said...

Ja, er is soms geen peil op te trekken.

Anonymous said...

Ik ben ook gepakt met bellen achter het stuur. Niet handsfree. De agent legde uit dat ik niet wilde weten wat voor een ongelukken ze tegen kwamen door niet handsfree telefoneren. Ze doen het niet zomaar. Boetes en pakkans omhoog-dodenaantal en gewonden omlaag.