Wednesday, July 2, 2014

Een middag in Heiloo en e.o.

We waren laatst bij de Kunstzesdaagse in Heiloo, op een zonnige zondagmiddag. Leuk om een keer mee te maken, vooral de Willibrord Stichting maakte grote indruk met haar prachtige, grote kapel.

Binnenin exposerende kunstenaars en er was ook nog een aandoenlijke dichter. Het werk van de kunstenaars was niet onaardig, alleen soms jammer alleen dat ze erbij staan...
Je krijgt dan soms van die geforceerde gesprekken, waarbij je veel aandacht moet veinzen, ook al vind je het ouevre niet geweldig. Sowieso heeft het amateur kunstenaarsschap een sfeertje waarvan je moet houden.

Alleen al om rond te fietsen op het terrein van de stichting is trouwens al geweldig, het is enorm groot met brede wegen, een dierenboerderij en veel groen. De huizen van de bewoners leken potdicht afgesloten. Zouden zij een toegangsverbod voor de Kunstzesdaagse gekregen hebben ? Anders is het niet te verklaren dat we werkelijk niemand zagen rondlopen.

Daarna nog even naar Zomer op het Plein in Alkmaar, nu ook met grasveldje om je neer te vlijen in het zonnetje. Optredens van beginnende muzikanten van een Hoge School.
Alles volgens het boekje: brave covers en de vrouwen zingend,  de mannen een instrument spelend.
De zangeressen allemaal keurig in galakleding, de mannen in witte overhemden met zwarte stropdassen.
Eigen identiteit had hier niet de hoogste prioriteit.

Gelukkig maakte de zon en het sfeertje veel goed. Het was een heerlijke zondag en Oranje won bovendien later op de avond ook nog. Just a perfect day. 

No comments: