Monday, March 17, 2014

My Thai

Zeer genoten tijdens onze vakantie in Thailand (Bangkok/Hua Hin).
Elke dag rijst/pasta eten verveelde geen moment. Who needs piepers ? Met verse groenten, cashewnoten en kipfilet een uitstekende combi. De kikkers en gebakken larven hebben we aan ons voorbij laten gaan.


Ter beschikking: twee motorscooters die de 100 km/u haalden. ook daarop nog een boete gekregen wegens door rood rijden in onduidelijk aangegeven verkeersituatie. Staat de "Traffic Police" te loeren in een klein politiehokjes dat niet opvalt bij het kruispunt. Boete (400 bath) te overzien, maar een uur wachten ben je zo kwijt tot de dienstdoende agent terug komt van de lunch. Later daar nog een keer aangehouden, toen mochten we doorrijden. Dat kruispunt daarna nooit meer gekruist...


Prachtige en totaal verlaten Wats (tempels) bezocht. De enige levende wezens die je er tegen kwam waren zwerfhonden. Maar er was ook een commerciele Wat, daar was het loeidruk (en commercieel).
We verbleven in een grote villa met zwembad en zelfs bewaking + huishoudster. 's Nachts zwemmen in je nakie dus (met een verdwaalde kikker in het bad).


Bangkok is een fantastisch gekkenhuis: een zwetende en broeiende metropool. Eigenlijk wat tekort verbleven. Heerlijke verkeerschaos en vreedzame demonstraties.
Wat ook opvalt in Thailand is dat je op alle punten in de straten vers bereid voedsel kunt kopen: sate/kippenbouten/verse rijst en groenten.


De bevolking is creatief in het vinden van manieren om hun brood te verdienen. Is het niet met een voedselkraam, dan is het wel op de markt, als taxichauffeur,  of als meloenverkoper.
Het geeft ook een mooi straatbeeld. Wat dat betreft is het in Nederland een stuk saaier. Hier is alles over gereguleerd. En een uitkering krijg je toch wel, dus waarom zou je ?

1 comment:

Anonymous said...

Klinkt als een mooie reis.