Friday, March 28, 2014

Rijst met erwtensoep

Ja, het wordt lente ! Dus geen tijd voor erwtensoep, zou je zegggen . Maar...ik kan het nog niet laten om het ook nu nog regelmatig te eten.

Opvallend overigens (of juist niet): zodra het april wordt is het ook over met de aanbiedingen van rookworst, zuurkool en erwtensoep in de supermarkt..Jammer voor een groot liefhebber van dergelijke winterkost zoals ik.

Het liefst eet ik bij de zuurkool een complete rookworst op. Schandalig eigenlijk. Terwijl de "betere"
rookworst in de voedselbanken ongetwijfeld een zeldzaamheid is werk ik in mijn eentje een compleet exemplaar weg  (Vroeger bij ons thuis werd ie door 5 en gedeeld).

Enfin, als ik erwtensoep eet (uit blik) doe ik er "slechts" een halve doorheen. Met taugee en sambal + rijst. Het is een van mijn favoriete maaltijden. Er was een tijd dat ik zelfs in juli nog snert at, maar tegenwoordig niet meer. Voegt toch niet helemaal met + 25 graden.

Veel "Hollanders" vinden het maar vreemd: soep samen met rijst eten. Maar met mijn (Indische) achtergrond is het heel normaal. In die kringen wordt er ook bij kippen -of tomatensoep rijst opgediend./

No comments: