Saturday, March 22, 2014

Wat is dit ?

Ja, 1 ding heeft Bernie Ecclestone (topman Formule 1) met zijn hervormingen in elk geval tot nu toe bereikt: Vettel won eens een keertje niet. Ik heb het over de seizoenstart vorige week in Australie.
Er was een verrassend podium, met debutant Magnussen op het ereschavot.

Maar verder ? Doordat de bolides nu een V 6 ipv een V 8 onderin hebben liggen (met ook nog eens minder cc) is het typisch jankende geluid van de F 1 verdwenen. Het geluid dat me, live ervaren, altijd kippenvel bezorgde. Nu is er een soort donker gebrom hoorbaar, het is net een GP 2 race. 

Verder vond de FIA (de bond) het nodig de auto's met slechts 100 liter benzine op pad te sturen. Dit onder het motto "milieubesparing". Een nobel streven an sich, ware het niet dat de rijders zich nu gaan inhouden om de tank niet voor de finish al leeg te rijden. Kortom: racen terwijl je niet volop racen mag.Is dat nog racen ?

Ben overigens benieuwd of de domintie van Red Bull dit jaa seizoen terug komt overigens. De inmiddels irritante Vettel viel "down under" in elk geval uit, maar zijn teamgenoot Riccardio werd aanvankelijk tweede (maar gediskwalificeerd wegens teveel benzine aan bord; tja dat krijg je met max 100 liter toegestaan: gesjoemel).

Want als er 1 ding dodelijk is voor de kijkcijfers dan zijn het wel uberdominante coureurs (Schumacher/Vettel). Als Bernie dat heeft kunnen doorbreken dan is hem alles vergeven..

3 comments:

WJ said...

Ze kunnen beter meteen met electrische auto's gaan racen.

joop said...

Die klasse wordt dit jaar gestart.

Anonymous said...

Alleen een V-8 kan Michael S.wakker maken. Badesalz