Tuesday, September 17, 2013

Nieuwe tieten

Zo luidt de titel van een nieuwe Nederlandse film die in premiere gaat op het 33e Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. In tegenstelling tot je zou verwachten geen ranzige film, maar een verhaal over een vrouw die preventief haar borsten wil laten verwijderen ivm met een erfelijk kankergen. Maar waarom "Nieuwe tieten" en geen "Nieuwe borsten" ? Tja, dat eerste klinkt natuurlijk veel smakelijker.

Hoofdthema op het NFF is "naakt". En daar hebben we genoeg Nederlandse films over. Vreemd genoeg ontbreekt dan wel weer "Naakt over de schutting". Aan de andere kant moeten we dat "naakt" ook weer niet letterlijk nemen, want het gaat ook over "jezelf bloot geven".

Er was een tijd dat er in elke Hollandse film wel ("funtioneel" ?) naakt te aanschouwen was. En geef toe: een beetje bloot is ook wel prettig natuurlijk. Afgelopen weekend was een uitgehongerde Halina Reijn nog naakt op tv te bewonderen in de film "Isabella".

Wie kent overigens nog "Shabondama elegy" (1989) met Tom Hofmann nog herinneren ? Hoffmann geeft zich in deze film over aan een relatie met een Japanse, waarin expliciete staaltjes van fellatio en anale seks. Naar het schijnt had zijn Japanse tegenspeelster vooral moeite met de dialogen...

De Nederlandse klassiekers op "naaktgebied" blijven natuurlijk "Blue movie" (seks in de lift in de Bijlmer) en Turks fruit" (penis vast in rits). En zullen we Sylvia Kristel met haar "Emanuelle" reeks ook meerekenen ? In elk geval wordt in Utrecht een ode aan haar gebracht.

1 comment:

Anonymous said...

Ja, Goeie Tieten. Sl......
Nieuwe Tieten.