Saturday, February 23, 2013

Cop shoot cop

Ja, nu schieten ze elkaar ook al neer, ipv ongewapende burgers: de stoere jongens en meisjes van de polituie. Onlangs bij een incident op de snelweg werd niet de achtervolgde geraakt, maar een agent, en wel door "friendly fire".

Opvallend is sowieso het aantal keren dat de politie hier in Nedrland bij een arrestatie een wapen trekt, soms met dodelijke afloop. Vaak gaat het om ongewapende of licht bewapende (een aardappelmesje)verdachten. Al te snel wordt door de dienders dan geschoten.

Dit aantal neergeschoten verdachten ligt percentueel hoger dan in omringende landen zoals Duitsland, Frank- en Belgie. Blijkbaar is er iets mis met de geweldinstructies die de agenten krijgen: te snel wordt het wapen  getrokken, en regelmatig eindigt het in doden.

Als er dan terecht een pistool getrokken wordt (zoals bij de asielzoeker die zijn vriendin vermoordde) wordt het wapen door de verdachte afgepakt en is het slachtoffer de agent, die met zijn eigen wapen neergeschoten wordt. Op donderdag werd een vluchtende man in een auto door de "cops" zwaar verwond; de passagiere kwam er ongedeerd van af..

Ik geloof niet dat klem rijden de sterkste kant van de Nederlandse politie is. Misschien moeten daariaan eens meer aandacht geschonken worden. Als ik buitenlandse afleveringen zie van achtervolgingen wordt dat grondig aangepakt, met o.a.helikopters. Hier wordt een verdachte beschoten, of weten de boeven te ontkomen.

2 comments:

Anonymous said...

Als je de berichten van een aantal jaren terug las dan waren de heren en dames cops vooral met elkaar bezig..
En anders hebben ze genoeg aandacht van het ongeüniformeerde andere geslacht wat 'hulp' nodig heeft. ;-)

Anonymous said...

Zorgvuldigheid is een groot goed, voor politiemensen zowel als voor bloggers: je bedoelt vast 'aardappelschilmesje'.

Gelukkig zijn deze schoonheidsfoutjes nimmer fataal...