Friday, October 5, 2012

Hoesen en Sporkslede BV

De firma Hoesen en Sporkslede (alias Ajax) werd, zoals gewoonlijk, weer weggevaagd door Real Madrid. Ditmaal werd er voor het eerst in 5 achtereenvolgende ontmoetingen met "De Koninklijke" zowaar eens door de Amsterdammers gescoord.

Terwijl het machtige Madrid het deed met spelers als Xavi, Benzema en Ronaldo bracht De Boer de nieuwelingen Hoesen en Sporkslede in. Dat zegt genoeg (hoewel Hoesen bijna scoorde). De versterkingen voor Ajax moeten uit de eigen opleiding komen, geheel volgens de Cruijff-doctrine.

Na de verkwistingen onder van Basten denkt Ajax het dus nu te redden met onervaren jongelingen. Niet dus, vooral in Europa niet.Er werd na de zege op Twente afgelopen zondag al "hossanah !" geroepen. Dit Ajax zou niets te vrezen hebben van Real Madrid. De vernedering van 1-4 bewees dat dat een utopie was.

Hoe kan het trouwens dat een Real Madrid gewoon kan blijven draaien met een schuld van honderden miljoenen, terwijl de begrotingen van de NL clubs sluitend moeten zijn ?

Dat brengt me tegelijk op de enorme schulden van landen als Spanje en Griekenland.Tja, een land kan, (net als Real Madrid) niet failliet gaan, wordt beweerd. President Mitterand lachte om de schulden van Frankrijk. en wij Nederlanders halen ondertussen de broekriem stevig aan.

En Griekenland ? Dat gaat een nieuw Formule 1 circuit a 70 miljoen aanleggen. Snapt u het nog ?    

1 comment:

Anonymous said...

Geld moet rollen. Zeker als het meer oplevert dan kost.