Friday, October 12, 2012

Leeuwarden

Een mooie tocht door het Noord-Hollands landschap, kaal en wijds, richting de Afsluitdijk in de gehuurde Greenwheels Peugeot. Mijn vriendin achter het stuur, voor het eerst sinds jaren weer eens. Dus wat onwennig, ik ernaast als rij-instructeur. Heeft me trouwens altijd een leuk beroep geleken, nooit van gekomen.

Uiteindelijk in Leeuwarden gearriveerd (kenmerkend: standbeeld van koe bij de entree van de stad), de rustige hoofdstad van Friesland. Je zou ook kunnen zeggen: doods. Maar wel relaxt, met mooie gedichten op grote tegels in de straten. Wel in het Fries, maar Roos kon ze vlot vertalen. Blijkbaar toch een link tussen het Fries en het Limburgs.

Gewandeld in de stad, koffie gedronken en brilen gepast. En ja, er was ook nog een leuke cd-zaak. Een bezoek aan keramiek-museum Princessenhof kwam er niet meer van wegens commotie om een parkeerbon. Lief had het bonnetje met de eindtijd erop ondersteboven gelegd, zodat die niet van buiten leesbaar was. Ergo: 54,- boete.

Uieindelijk werd de bon, in principe, verscheurd door de grote donkere man van Parkeerbeheer, aan wie ik 4 maal achter elkaar moest uitleggen dat de bon door onwennigheid van Roos verkeerd om gelegd was. En hij wees mij er 4 maal op dat op de ticket staat aangegeven dat deze "correct geplaatst" dient te worden. Een eindeloze discussie, maar uiteindelijk beloofde Big Boy "om zijn best te doen".

Geluk gehad dus, zeker als je bedenkt dat de sleutel van de auto tijdens ons bezoek al die tijd in het slot in de voordeur heeft gezeten...

1 comment:

Anonymous said...

heej heej heej, wat een hoogstpersoonlijke ontboezemingen, met volledige voornaam van een der personages

graag iets meer gevoel voor ieders privacy, privacy-lover van het eerste uur