Friday, May 18, 2012

Zo zoet...

Echt, zo zoet als de sinaasappelen in sinaasappelstad Valencia smaken heb ik ze nog nooit geproefd. Alleen, je moet ze niet zelf van de boom plukken, want dan smaken ze als een citroen zo zuur. Maar een mooi gezicht is het wel, die appeltjes van oranje in de bomen overal in de stad.

En verse vis bij de supermarkt, uitgestald als in een visstal op de markt. Een groot verschil met de steriele aanpak van supers in ons land. Probeer het ook eens uit in Egmond, Jumbo ! Oh nee, dan krijgen we klagende visboeren. Trouwens: bijna geen klant te zien in de enorme winkel, zelfs niet op zaterdag.

Vriendelijke mensen, die Valencianen. Altijd bereid tot hulp, en als zij de weg niet weten schieten ze andere bewoners van de stad voor je aan. En elke dag wat drinken bij de taverne van Monica, een knappe vrouw, ontwikkeld bovendien en ze spreekt nog goed Engels ook.

Fraai wandelen in de futuristische "Stad van de Wetenschap en Kunst", uitziend als een gigantische UFO.
En het strand van valencia is fantastisch:  superbreed met azuurblauw water. Lekker rustig op een maandagmiddag na het zwemmen in onderbroek. Vervolgens gamba's en zwaardvis op peuzelen op de bijna oneindige boulevard met palmbomen.

Het leven is goed in het zuiden..   

No comments: