Tuesday, May 8, 2012

Rescue

Fantastisch om Echo & The Bunnymen weer eens gezien te hebben tijdens B-Pop in Haarlem afgelopen zaterdag.De gitarist had zich in zijn wijsvinger gesneden, die ontbrak helaas. Maar maakte het veel verschil ? De nummers werden met enthousiasme gespeeld en (zanger) "Big Mac" was in uitstekende vorm. Volgens de beste tradities flink rokend op het podium.

Veel oude nummers, een enkele nieuwere ("The Fountain"). Klassiekers dus als "Rescue", "The Killing Moon" en "All my colours" kwamen langs.
Omarmd door mijn vriendin en door twee mij verder onbekende Engelse fans van het eerste uur was het werkelijk een "hemelse ervaring".

En verder over Bevrijdingspop ? Het was er koud, er werd openlijk cocaine gesnoven en het merendeel waren jonge toeschouwers. Een beetje "oude lul" gevoel beving me. Ook agressie door dronken gasten . De bewaking greep dan snel in. Jammer dat het zo moet. Heb dat daar niet vaker mee gemaakt en op het Zomerparkfeest in Venlo bijvoorbeeld heerst er altijd een serene sfeer. Maar ja, na een hele dag zuipen krijg je dat.

No comments: