Wednesday, May 23, 2012

De 3 J's

Hoe vaak zal het voorgekomen zijn dat er 3 spelers in Oranje met dezelfde achternaam opgesteld staan ?
Tegen Bayern Munchen dinsdag was dat het geval: Nigel de Jong, Luuk de Jong en Siem de Jong. De laaste twee zijn broers. En het was voor het eerst sinds Frank en Ronald de Boer dat er weer twee broers gelijk opgesteld stonden.

Als ik, als statisticus van het nederlands Elftal, alleen op op Teletekst zou kijken voor de opstelling zou ik niet kunnen weten welke de Jong nu in de basis startte en welke De Jongs voor welke spelers gewisseld werden in de tweede helft. Het was De Jong, De Jong en De Jong. Voorletters werden niet vermeld.

Deze hele wedstrijd vormt voor mij een dilemma. Oranje speelt wel, maar het is geen interland. Dus telt deze wedstrijd niet mee voor de statistieken. Het debuut van Willems, Narsingh en Maher ? Vond nu in feite niet plaats; ze krijgen er ook geen speldje voor. Zouden deze voetballers nooit meer een wedstrijd voor het Nationale Elftal spelen en zou het bij deze ene wedstrijd blijven dan zou dat betekenen dat ze nooit voor Oranje uitkwamen. Bayern-Oranje of niet.

Doet me denken aan Formule 1 coureur Luciano Burti, die een paar jaar geleden tijdens een race hard in de bandenstapel kwam en na hervatting van de race niet mocht herstarten. En...wie niet start na de herstart heeft die race officieel nooit gereden.

En die banden op zijn kop dan ? Allemaal fantasie, Luciano ! Jij hebt daar nooit geracet. Hier: kijk maar naar de statistieken ! Het staat het toch zwart op wit  Burti DNS (Did not start) !

No comments: