Tuesday, September 13, 2011

This town is becoming like a ghost town

Nu de toeristen Egmond aan de Hoef hebben verlaten valt des te meer op hoe desolaat het dorpje geworden is. Het eenzame centrum wordt overwaaid door bladeren en er is geen mens op straat te zien. Lang geleden sloten het supermarktje, de slagers en de bakker reeds de poorten. En zo is het doods geworden.

Ok, er is een nieuw winkelcentrum plus nieuwe bibliotheek voor teruggekomen, maar dat staat net buiten het centrum. En het dorpscafe bloeit ook nog, een paar lokale vaste dronkaards herbergend. Het is alleen triest om die lege winkelpanden te aanschouwen. Zou daar geen leuke nering voor te bedenken zijn ?

Heb ook medelijden met de toeristen die (voor het eerst) het Egmonder Slot bezoeken. Ongetwijfeld verwachten zij een prachtig kasteel aan te treffen a la het Muiderslot. Wat echter rest zijn fundamenten en een brok overgebleven muur. Je kunt er wel lekker rondlopen.

Vroeger ging ik vaak bij een vriend op bezoek in Egmond aan de Hoef. Hij had een appartement boven een dierenzaak. De geur van dierenvoer en het geluid van tsjilpende vogels drong het appartement binnen, terwijl vriend Nico in het beige interieur eindeloos uitwijdde over zijn favoriete muziek. Hij kon nergens anders over praten.

Misschien dat door die bezoekjes mijn beeld van Egmond aan de Hoef ietwat triest gekleurd is ?

No comments: