Tuesday, March 9, 2010

Lullen bij de visboer

Wat blijkt ? Ook de plaatselijke visboer had last van het winterweer in januari en februari. Doordat het zo glad was kwamen de ouderen de straat niet op en dat scheelde hem zo'n 150 Euro per dag aan omzet.

Wat ik ook nog hoorde in "Het Vispaleis" (een houten keet, overigens) was dat afvalreclycingsdbedrijf Groot BV vanwege de economische crisis te weinig afvalhout uit de bouw aangeboden krijgt en daardoor niet aan de contractverplichtingen met de Afvalcentrale kan voldoen. Zodoende moet Groot BV zelfs hout uit Engeland importeren !

Zo was ik weer aardig op de hoogte van de sores van een paar Alkmaarse bedrijven.
Een joviale visboer, Ronald. Groet iedereen en maakt met iedereen een praatje.
Toen ik hem echter een keer in de nabijgelegen Albert Heijn tegenkwam en bij wijze van grap vroeg of hij daar zijn vis inkocht kon er geen lachje van af.

Enfin, hij bakt zijn vis altijd vers en dat pleit voor hem. 3,50 voor 5 poontjes is ook een redelijke prijs en zo heeft hij vaker van die aanbiedingen, zoals wijting en bakbokking. Maar zoute haring ? Die koop ik altijd per drie, voorverpakt bij diezelfde Albert Heijn; goedkoper en ze smaken net zo goed.

De witte broodjes om vis op te beleggen koopt Ronald overigens wel bij de AH, evenals melk van "De Zaanse hoeve". Het is maar dat u het weet.

No comments: