Tuesday, November 10, 2009

Viva Madrid !

Gratis de mooiste musea ter wereld bezoeken ? Ga dan eens in Madrid rondkijken. De afgelopen dagen was ik te gast in deze fraaie metropool en een bezoek aan het befaamde Prado-museum kon uiteraard niet uitblijven. Het kwam mooi uit dat ons appartement op 5 minuten lopen van het Museumpark gelegen was.

Madrid is een stad met status. Je ziet het al aan de verschillende ministeries die er gevestigd zijn: alle groots en in stijl gehuisvest. Je herkent het rijke verleden aan de vele fraaie oude gebouwen met standbeelden op het dak.
Ook het huis van een dokter of notaris ziet er nog sjiek uit, met een mooi naambord in goud en volledige titel.

Aan de andere kant zijn er de vele gewone cafe's, waar uiteraard de nodige tapas geserveerd worden en de koffie lekker sterk is. Ook kun je er nog roken. Een aparte gewaarwording, ik ben al zo gewend aan rookvrije eetgelegenheden dat ik het nu zelfs vies vind.

Wat overigens opvalt in Madrid is grote aanwezigheid van de politie. Niet dat je je daardoor geintimideerd hoeft te voelen, ze zijn onopvallend opvallend aanwezig in de auto, alles in de gaten houdend.
Zou datt te verklaren zijn door de angst voor aanslagen van de ETA ? Of door de aanslagen op de metro van een paar geleden ? Of is het de traditie van een ex-dictatuur, waarin militairen en politie een belangrijke rol vervulden ?

No comments: