Tuesday, October 4, 2016

We'll get drunk on cheap wine

De gezondheidsmaffia zou (uiteraard) het liefst elke alcoholische versnapering verbannen. Na zorgvuldige bestudering van de baten en opbrengsten van de alcoholconsumptie in Nederland rest er uiteindelijk geen winst.


Dat was te verwachten: drank richt ook veel schade aan. Schade aan gezondheid en veiligheid (verkeer). Daar kunnen de accijnsopbrengsten niet tegen op. Denk alleen maar de verkeersongelukken, veroorzaakt door met drank op te gaan rijden.


Maar ok, dan zie je een zuur kijkende psycholoog van een Academisch ziekenhuis op tv (met zuinig mondje) verklaren dat het percentage drankgebrukers,, net als bij rokers het geval is, naar zo'n 5% van de bevolking moet zakken.


Maar dat zal nooit gebeuren. Drank blijft een uitstekend smeermiddel voor de sociale contacten. Maar ook om van jezelf los te komen. Alleen daarom al zal het drinken van een pilsje en een glas wijn nooit veel kunnen dalen. En. mits met mate gebruikt, is dat ook prima.


Kortom: het is onuitroeibaar. Ik moet er ook niet aan denken dat het wordt zoals in het steriele Zweden, waar je 8 Euro voor een glas bier betaalt. Uiteindelijk leidt het ook tot het gevaarlijke illegale stoken van je eigen drank.


In de jaren '30 in de USA was er ook drooglegging, maar er werd nog nooit zo veel gedronken als toen.

1 comment:

Anonymous said...

mee eens