Wednesday, October 12, 2016

51 state of America

Ja, het spijt me: maar het wachten was toch op de hits tijdens het concert van New Model Army (NMA) in Victorie in Alkmaar.

Het nieuwere werk vond ik maar "gewoontjes". Niet slecht hoor, maar het raakte me niet zo. Pas tijdens de toegift raakte de zaal pas enthousiast, en dat is tekenend. People in the white shirts en
51st State of America. Zijn ook echte klassiekers. Dat soort nummers wilden we ook horen ja.

"Stop asking for songs", zei zanger Slade the Leveler. "We've got 220 songs and we can only play 20." En ja, dat is zo. Maar als die oude nummers nu veel beter zijn ? Zeg: van de eerste 6 cd's ?
Het is vaak de tragiek van een band: de groep evolueert, het publiek blijft stil staan.

Het zal met Deep Purple mark 2 niet veel anders zijn: elk publiek wil "Smoke on the water" of "Highway Star" horen. "Made in Japan"dus.

Enfin, we hebben ons evengoed vermaakt met NMA. Alleen al wegens het sfeertje. Al jaren was ik al niet meer bij een (zaal) concert geweest, dus dat was genieten.

Jammer alleen van dat bier in plastic en het gedoe met drankmuntjes (uit de automaat). Hoger dan 10,- kan ie niet wisselen, dan moet je naar een "kassapunt". Laten we nu alle drie dat hele punt niet gezien hebben ?

No comments: