Friday, January 22, 2016

Macho TV

Discovery Channel en National Geographic hebben af en toe leuke onderwerpen. Mijn favoriet is Aircrash Disasters. Heel goed gedaan, goed gefilmd, goede interviews, veel deskundigen. Kortom: perfecte reconstructie van vliegtuigrampen.




Ook boeiend Nazi Underground. Alles over het Derde Rijk in hapklare en sappige brokken. iets minder voedingswaarde dan reconstructies die dieper gaan. Toch amusant, speciaal de docs over vergeten bunkers her en der. Jammer van die overdreven Hitler: alleen maar schreeuwend te zien.
De Fuhrer op de Berghof, al gebakjes etend krijgen we niet te zien.




Maar dat is ook het probleem met deze zenders. If it ain't macho, it's no good. Verslagen over de concentratiekampen zul je er ook niet aantreffen. Wel over de slavenarbeid in de ondergrondse nazi-fabrieken, waar de gevangen uitgebuit werden voor de productie van de V2. Daar valt het te relateren
aan wapens, dus dan is het macho genoeg.




Al die programma's zijn ook uitsluitend gericht op mannen: het gaat over auto's, jagen, vissen truckers in de sneeuw en het zoeken naar scheepswrakken. Leuke en informatieve over koken, bakken, naaien en modeshows ?  Forget it, this is macho TV, man !  



2 comments:

HSD said...

Idd de zachte kant van Adolf is daar ver te zoeken
Al honden aanhalend en kinderen aaiend over bolletje, zijn middagdutje, zijn angsten etc....

joop said...

Ja, AH was ook maar een mens