Friday, July 17, 2015

E-books

Ja, het inderdaad verdomd handig: boeken lezen op je E-reader of I-pad. Minimaal 10 kun je er zeker op downloaden. Ideaal vooral ook voor op vakantie, scheelt je kilo's aan bagage. Kijk eens op vakantiebieb.nl.


Aan de andere kant vraag ik me wel eens af wat het voor de "fysieke bibliotheek" betekent als er steeds minder boeken aangeschaft worden. Uiteindelijk is dat toch de basisfunctie: boeken uitlenen.


Gelukkig gaan de bibliotheken wel mee met de nieuwe tijd en bieden ze veel e-books aan. Jammer genoeg zijn er nog wel problemen met de accounts en het downloaden. Na zo'n vier jaar faciliteren lopen de bibliotheken nog steeds allerlei problemen aan die de leden met e-accounts ondervinden.


Klanten kunnen niet meer inloggen, begrijpen het niet allemaal en technische storingen komen ook vaak voor. In de bibliotheek zijn zelfs speciale spreekuren voor mensen die o.a. problemen hebben met het downloaden.


Binnenkort krijgen alle medewerkers van de bieb extra scholing om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Uiteindelijk wordt de bibliothecaris steeds meer ook een technicus.
Maar het is goed om het zelf helemaal onder de knie te krijgen om niet met een mond vol tanden te staan.


Well, I'm on E ?

2 comments:

HSD said...

Een fysieke bibliotheek is toch veel mooier ( alleen al de kaft, de geur, het soort letter)
De zogenaamde 'vooruitgang' is de achteruitgang van de schoonheid

joop said...

Dat heb je mooi omschreven, HSD