Friday, May 8, 2015

Regenachtig Heemstede

Flinke winkel vol met tweedehands spullen, van wasmachines tot kopjes en kleding, te vinden in de Vintage Store. Lekker om er wat rond te neuzen op een regenachtige zondag in Heemstede.
Zelfgemaakte appelgebak voor weinig geld, Radio 10 (tegenwoordig zonder "Gold" blijkbaar), bleeeerend door de zaak, veel te hoog volume voor de troep die ze uitzenden.


Irriteert me ook steeds meer: al die slechte muziek die je verplicht moet aanhoren in restaurants, winkels en snackbars. Dan mag het van mij, als liefhebber van echt goede muziek (wat dat ook is) gerust wel even stil blijven.


Later in de snackbar verderop, aan de andere kant van het sjieke Heemstede: een "type hooligan" op de scooter, hijgend voor de deur, benauwd. Hij zal toch geen infarct hebben ? Ik schiet onmiddellijk in mijn BHV mode: reanimeren ! Mond tot mond beademing op de alcoholist. Gelukkig valt het mee: na 2 blikjes bier in de snackbar vertrekt ie weer, ogenschijnlijk niets meer aan de hand. Waar bier al niet goed voor is...


De patat was helaas droog, totaal onknapperig. De nasischijf smaakte zo zo. De vrouw die wilde poffen voor sigaretten kon op de pof een pakje meenemen. We zaten duidelijk in de arme buurt van het sjieke dorp. De Vietnamese (?) mevrouw achter de balie was erg vriendelijk.



No comments: