Thursday, March 26, 2015

Max en Jos

Vreemd dat Gijp in VI zo geirriteerd was door de woede van Jos Verstappen toen zoon Max uitviel in zijn debuut GP in Australie. Het lijkt me niet meer dan logisch.


Als je in je debuutrace "ïn de punten" rijdt en je zoon valt uit door een kapotte bougie sta je niet bepaald te juichen. Hoeveel debutanten hebben er gescoord in hun eerste F 1 race ? Nou, niet zo gek veel. En al helemaal geen Nederlanders.


En Nederlandse rijders met podia op hun palmares zijn er al helemaal niet veel, slechts 1: Jos (2 maal).. Sowieso:  het "Jos bashen" bevalt me al helemaal niet. En zeker als het geschiedt door Gijp, die al geen verstand heeft van autoracen.


En altijd moet het weer gaan over de vele grindbakken waarin Jos tijdens zijn racecarriere zou zijn beland.. Nou geloof me: het aantal keren viel erg mee. En ja: wat wil je met een coureur die altijd voor het hoogst mogelijke ging ? Die neemt wel eens wat meer risico.


Sowieso knap hoe Jos zoon Max naar de Koningsklasse heeft gebracht. Dat zal toch echt niet alleen van het talent van de jonge Max afhangen. Daar ging heel wat begeleiding en stimulatie van pa aan vooraf.


Enfin: hopelijk scoort Max zondag zijn eerste punten.    

1 comment:

Anonymous said...

En.... Je hoop is in vervulling gegaan!