Thursday, March 19, 2015

Boekenbal

Boekenbal voor Lezers: vorige week bezocht. In Haarlem, in een omgebouwde fabriekshal (D Lichtfabriek); de kraan hangt er nog. Mooi, oud industrieel pand. Wel tochtig: de "buitengarderobe" grenst via een gang naar een van de zalen. Halverwege het feest werd de glazen zomaar omgeruild voor plastic bekers a la Koninginnedag. Tomatensap was niet te koop, chocolademelk warm/koud evenmin. 1 matige soort witte wijn verkrijgbaar, niets te eten.


Enfin, dat is niet het belangrijkste. Leuk om het hele gebeuren eens mee ta maken. Er waren een aantal schrijvers uitgenodigd: Verhulst, Kamagurka en Bervoets waren het bekendst.  Maar ook interviews met onbekenden scribenten, waaronder de jonge dichteres Marsman, die er erg goed was.
Verhulst stak met kop en schouders boven zijn collega's uit overigens..


Jammer dat vanwege het vele geklets van het publiek de schrijvers soms slecht waren te verstaan. ook spijtig dat er geen goede interviewer ingehuurd was: we moesten het doen met een redacteur van een uitgeverij; die was niet echt sterk. Veel geneuzel bijvoorbeeld over het tijdstip waarop een auteur schrijft (is dat belangrijk dan ?).


Leuk om het Boekenbal voor lezers eens te ervaren, maar voor verbetering vatbaar is het zeker. En het bal na liet lang op zicht wachten (als het al kwam). Om zo'n 23.30 gingen we naar het huis, tijdens het optreden van De Kift: niet echt slecht, maar weinig warmte oproepend. Al speelde het slecht afgestelde geluid van de band ook een rol hierin.



 

No comments: