Wednesday, January 28, 2015

1 Obdammer graag

Nee, van een "Obdammer" hadden ze nooit gehoord, daar in Eindhoven bij de AH. Te Westfries. In de buurt Alkmaar was ie nog wel een tijd verkrijgbaar, maar nu ook niet meer. Tot voor kort lag ie nog wel onder die naam bij de Aldi, nu heet het gewoon "Grof Volkoren."

Als je de kwaliteit/prijs verhouding bekijkt is het het beste volkorenbrood: het kost slechts 1,59. Kom daar eens om bij de warme bakker: voor dat geld mag je blij zijn met een halfje wit.
De smaak is prima en het is stevig genoeg; er zitten ook nog zonnepitten op. Het heeft wel iets muffigs. Maat ja: wat wil je voor 1,59 ?

Ik ken 1 volkoren brood dat beter is: het brood van bakker Vink uit Haarlem. En voor de rest valt alles tegen: te slap, geen substantie, vieze bijsmaak.
Heb nu een "donker volkoren zonnepitten" van Deen. Helaas toch vrij slap en ook een bijsmaakje. Om het over "Robber" van de Vomar niet te hebben. En een "Pain de Boulogne" van AH. Allemaal zo zo.

En denk niet dat het bij de warme bakker beter is, ook daar valt het vaak tegen tegen. Vraag je om grof volkoren en je krijgt een licht volkoren. Of het brood is zo gevuld dat er geen doorkomen meer aan is.

No comments: