Tuesday, October 14, 2014

The show must go on

De meest saaie race van het seizoen, afgelopen weekend in Sotsji. Geen incident te melden, geen strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, omdat Rosberg al vlak na de startzijn banden ruineerde met een domme actie. Ja, uiteindelijk is Hamilton toch de koelste van de twee kemphanen. Ik gun het de Engelsman ook meer dan de Duitser, met zijn Schumacher achtige trekjes van vieze trucjes.




Mooi vooraf aan de race was het stilstaan bij Jules Bianchi, die sinds de GP van Japan nu zwaar gewond in het ziekenhuis ligt.Hij heeft zwaar hersenletsel, dus of dat nog ooit goed komt betwijfel ik.
Alle coureurs hielden een paar minuten stilte, met F 1 supremo Ecclestone erbij.




Op het eind van de race kwam Putin nog even de show stelen. Het was allemaal weer mooie propaganda voor het Groot Russisch Rijk, dat door hem in ere wordt hersteld.
En je weet: bij Ecclestone hoef je niet aan te komen met een boycot. The show must go on. Politiek en sport gaan bij hem uitstekend samen.


En ja, misschien is dat maar het beste. Want waar deugt het wel op de wereld ? Dan kun je alleen nog races in West-Europa houden.

No comments: