Tuesday, May 13, 2014

Bittere pillen

Bittere pillen ipv bittere ballen worden er her en der in den lande geslikt tijdens de playoffs voor promotie/degradatie. Na Roda is nu ook NEC gesneuveld en zal ook voor minimaal een jaar in de Jupiler League vertoeven. En dat je daar niet zo snel uitkruipt bewijst VVV, dat niet zal promoveren. Niet iedereen is een "FC Heen en weer" (zoals de bijnaam van AZ in het verleden luidde).

Clubs als Sparta, Dordrecht en Excelsior maken kans op promotie, de regio Rotterdam is sterk vertegenwoordigd. En zo'n Sparta hoort toch eigenlijk in de Eredivisie thuis, Hugo Borst ook weer blij.
In tegensteling tot promovendi PEC Zwolle (winnaar KNVB-beker, Europees voetbal), Cambuur en Go Ahead hebben NEC en Roda de zaken niet goed voor elkaar met hun matige selectie.

In de play offs om Europees voetbal in de Eredivisie maakt AZ nog een goede kans. Het niet misselijke Heerenveen werd verslagen en Van Basten kan volgend jaar misschien met de Alkmaarders Europa in. Hij zat in een vreemde spagaat: eigenlijk het liefst winnen van AZ (lijkt mij). Maar als dat zou gebeuren zou hij volgend seizoen geen Europa League intrekken met AZ.

Enfin de spelers van AZ hebben hun toekomstig trainer goed "tegemoet gewerkt".


1 comment:

Anonymous said...

En nu Groningen uitpersen. AZ hoort in de European League.