Thursday, February 6, 2014

Jack-and-amphetine lifestyle

Lemmy is de oprichter en het boegbeeld van de band Motorhead, al vanaf de jaren '70 heftig aan de weg timmerend met hun crossover van punk en metal.

Afgelopen zondag was er een geweldige docu op Belgie te zien over Lemmy en de band. Ik had geen idee dat Lemmy zo'n sympathiek figuur is. Hij heeft voor elke fan geduld, is wars van kapsones en is gewoon cool..

Zijn rock; roll levensstijl houdt hij er al jaren op na: drinken, gokken en drugs. Hij is al bijna 70 inmiddels, but still going strong. Hoewel ? Onlangs had hij voor het eerst hartklachten. Enfin: hij leeft nog en Motorhead bracht onlangs een nieuwe cd uit (4 * in muziekblad Q).

Zondag was te zien hoe hij zijn verzameling dolken en messen toonde, evenals zijn nazi memorabilia, zoals allerlei medailles en vlaggen. Gekleed in zijn uniform van de "Panzerjager" rijdt hij rond in een Duitste tankjager uit WO 2 uit. Zijn uitspraak: "Ik ben alles behalve een nazi" geloof ik. Zelfs al loop je voor de gelegenheid in een Duits uniform etc. wil dat nog niet zeggen  dat je een nazi bent.

Verder in de docu vele rock 'roll celebs, zoals leden van The Damned, David Grohl van The Foo Fighters en de mannen van Metallica. Een ding is absoluut duidelijk: Lemmy is een levend icoon.
Hij wordt door Slayer de uitvinder van Trash Metal genoemd, en niet ten onterechte.

Verder verhalen over gebruik van enorme hoeveelheden drank natuurlijk. En hoe Lemmy in zijn stamkroeg in LA de hele dag achter de fruitmachine hangt.. En zijn zoon speelt ook in Motorhead af en toe. Wel een tip van vader aan zoon: gebruik nooit coke  !



No comments: