Thursday, October 27, 2011

Botsing met een leverworst

PSV-er Toivonen raakte onlangs geblesseerd door een virtueel reclamebord langs het veld. Getroffen door "Kips leverworst" in de 81e minuut van de wedstrijd. Uiteindelijk resultaat van de aanvaring met een virtuele leverworst: een lichte hamstringblessure.

Het schijnt dat de virtuele borden langs het voetbalveld voor de spelers zo goed als onzichtbaar zijn. "Eigenlijk kun je niet meer buiten de lijntjes voetballen", aldus PSV coach Rutten. Volgens hem verklaart de slechte zichtbaarheid ook de vele blunders van de grensrechters de laatste paar jaar.

Zij hebben amper ruimte meer om te lopen, naar het schijnt.Vroeger hoefden ze alleen te letten op het NOS-loga, nu bevinden ze zich in een oerwoud van reclameborden.

Voor mij, als kijker thuis, is een en ander moeilijk voor te stellen. Je weet toch dat er vele borden langs de lijn staan ? En buiten de lijntjes voetballen is ook niet de bedoeling van het voetbal, lijkt mij.

Maar irritant zijn die borden zeker. Ze geven ook veel onrust voor de tv-kijker. De steeds wisselende reclameboodschappen werken afleidend en verblindend. Ergo: terug de houten borden van weleer. Maar ja, contractuele verplichtingen he ?

PSV gaat de leverworstfabrikant aanklagen. Of die er wat aan kan doen...

2 comments:

Anonymous said...

線外的步行是最好玩的。

HSD said...

Trainers moeten gewoon met voetbal bezig zijn, niet met randzaken.