Tuesday, May 31, 2011

Even 002 bellen...

Je kunt je het anno 2011 niet meer voorstellen: even 002 (van de PTT !) bellen om de tijd op te vragen. Nog niet eens zo heel lang geleden deden mensen dat. In een tijd dat er nog geen sprake was van Teletekst, internet of mobieltjes, was dat de gewoonste zaak van de wereld. Een uitkomst als je wandklok stuk was.

In het Teylers Museum in Haarlem nu de tentoonstelling "Gadgets & Games". Een bijzonder amusante verzameling relikwieeen van de afgelopen 40 jaar. Van brommers, tot de driewieler Messerchmidt auto, via oude computerspelletjes (die je daar ook kunt spelen, zoals "Pong"), cassettedecks, jaren '70 behang en diverse oude telefoons is het een fijne trip naar "Nostalgia Lane".

Frappant: de laserprinter van HP uit 1999, die wij in de bieb ook gebruiken, staat er ook. Destijds een technische doorbraak, nu een museumstuk (dat nog vaak weigert ook en voortdurend met zijn lampjes knippert, maar nog wel in gebruik is).

Toen ik vroeger in Schoorl woonde reed er een oud mannetje rond in een bovengenoemde Messcherschmidt. Voordeel daarvan was dat je geen autorijbewijs nodig had. Nu zie je ze nooit meer rijden, helaas. Wat ik nooit zal vergeten is het beeld van de eigenaar, die zijn tosti's met servet en al op at. Maar dit terzijde.

2 comments:

HSD said...

En niet te vergeten 003 - het weerbericht, een lang weerpraatje, en dan zomers maar hopen op strandweer, dat was geluk.

joop said...

Toen was geluk nog heel gewoon.