Monday, August 30, 2010

Mars attacks ?

Onlangs werd er weer een nieuw planetenstelsel ontdekt. Het is het grootste na ons eigen zonnestelsel, telt maar liefst zeven planeten en ligt 127 lichtjaren van ons verwijderd. Leven aldaar is onwaarschijnlijk.

Velen blijven hopen op leven buiten Aarde, maar tevergeefs tot nu toe. Toch worden er al tientallen jaren "UFO's" gesignaleerd. Maar tot echt contact is het nooit gekomen.

Mocht het wel zo ver komen dan is het beter dat de mensheid geen kik geeft, aldus de Engelse astrofysicus Stephen Hawking. Een beschaving die in staat is met ons te communiceren zal technologisch verder gevorderd zijn dan wij en zal waarschijnlijk alleen de Aarde willen plunderen, zo redeneert hij. En daarom luidt zijn devies: zeker geen boodschappen het heelal insturen.

Anderen noemen dat onzin. De Aarde zendt immers al jaren onbedoeld allerlei boodschappen de ruimte in, in de vorm van radio -en tv-uitzendingen. Zodoende zal ons bestaan toch al lang bij de Aliens bekend zijn.

In elk geval hoop ik de dag mee te maken dat we werkelijk een ontmoeting met Aliens zullen hebben. Komen de vele SF verhalen - en films werkelijk tot leven. Al is het niet te hopen dat het een "Mars attacks" scenario zal worden, maar liever een "ET"-gebeuren.

Hoewel ? Dat is wel erg zoetsappig. Wellicht toch liever "Star Wars" dan, waarin wij de "Rebels" zijn die tegen de "Confederatie" vechten om onze vrijheid en culturele schatten te behouden.

No comments: