Wednesday, October 25, 2017

Never a dull moment with Max

Hij schudt de gevestigde orde in de Formule 1 lekker op, onze Max Verstappen. Ik geloof niet dat het scheldwoord 'mongool" eerder tegen een steward van de FIA is uitgesproken. Zou ie het in het Nederlands of in het Engels (mongoloid) gedaan hebben ?

Wat dat betreft heeft Max het temperament van vader Jos, die stak zijn gevoelens ook nooit onder stoelen of banken. Nu is het voordeel van de jonge Verstappen wel dat hij meer talent heeft dan zijn vader; dan wordt je nog wel eens wat vergeven.

Deze steward Connolly heeft de pik op Max en hij heeft hem al eerder bestraft. De man wordt gezien als behorend tot de oude garde, die vindt dat alles volgens de regels moet (dus niet met 4 wielen over het gras). Nu vind ik dat persoonlijk meestal ook. Regels zijn regels in dit geval.

Dat wil niet zeggen dat je ze vanwege het spektakel altijd moet naleven. Speciaal niet in de USA, waat de F1 toch al als saai gezien wordt, vergeleken met Nascar en Indy Racing, waar veel meer spektakel te beleven is.

Veel grote namen, zoals Lauda en N.Rosberg zijn ook tegen de straf voor Max. Helemaal als je al klaar staat om het podium te beklimmen. Een plaats terug wordt heel vaak na de race opgelegd\
Een onderzoek is er door de bond FIA niet uitgevoerd.  In het verleden (Hongarije 1994) werd vader Jos juist achteraf een podiumplaats (3e) toegekend toen Eddie Irvine achteraf gestraft werd.

Wat ook al met al niet helpt is het gedrag van Max in het recente verleden: afsnijden en blokkeren
deinsde hij niet voor terug. .Dat is het conservatieve gedeelte van de FIA een doorn in het oog.
Dit terwijl de nieuwe eigenaar van de FIA (Liberty Media) juist de intentie had om na het tijdperk
Bernie Ecclestone de Formule 1 te vernieuwen.



No comments: