Friday, October 13, 2017

De Ondergang

Ok, Oranje heeft het niet gered om zich te kwalificeren voor het WK. Als het nu uit tegen Zweden 1-2 geworden was door dat ten onrechte afgekeurde doelpunt van Dost hadden de zaken er heel anders voorgestaan. Maar ja, dat verlies tegen Bulgarije was de eigenlijke inleiding tot De Ondergang natuurlijk. Advocaatje heeft 4 van zijn 5 kwalifikatiewedstrijden gewonnen, dat is een aardig resultaat. Alleen tegen Frankrijk was het een enorme gatenkaas achterin bij Nederland, resulterend in de nodeloze 4-1 nederlaag.


Hoe nu verder ? Nieuwe technische staf bij de KNVB, nieuwe coach (Koeman ? Rutte ?) en hopen dat het genoeg is. Als passen en de bal aannemen voor sommigen al te moeilijk is (zoals vaak bleek) dan wordt het weer een hele kluif om je plaatsen voor het  EK 2020....


Het EK dat nu een andere opzet krijgt. Zo wordt het toernooi in 13 landen gespeeld. Persoonlijk lijkt het me overzichtelijker en leuker als het in max twee landen gespeeld wordt, maar ala.
Door de overwinning op de Zweden spelen we de kwalifikatiewedstrijden nu wel in de A-poule (de sterkste poule). Om het nieuwe systeem geheel te doorgronden wordt te ingewikkeld om het op deze plaats uit de doeken te doen.


En qua clubvoetbal ? Daar zijn we de aansluiting ook al verloren. Feyenoord wordt weggespeeld in de Champions League en Ajax en PSV spelen helemaal geen Europees voetbal.
De Europa League is voor Nederland het hoogst haalbare, normaal gesproken. D.w.z: daar kunnen we nog wel eens een wedstrijdje winnen.


En zo is de tweedeling binnen ons continent een feit. Zelfs een grote club als Bayern Munchen redt het bijna niet meer (verlies tegen PSG; ontslag Ancelotti). PSG dat even 120 miljoen neerlegt voor twee backs (of 40 voor een keeper) ? Daar kan geen club tegen op.


En de UEFA ? Dat kijkt ernaar en doet niets. De tweedeling is een feit.
    

1 comment:

HSD said...

Een goeie moderne coach. Ik noem een Bosz kan volgens mij wel iets met dit spelersmateriaal.
Spelers met het nivo Veltman niet meer oproepen. Dat wordt nooit wat.
En natuurlijk een strakke technische leiding.