Thursday, May 26, 2016

Uit het bosz

De Boer heeft het niet slecht gedaan bij Ajax natuurlijk. 4 x kampioen in 5,5 jaar. Petje af, maar nu is het tijd voor een nieuwe wind in de Arena.


De competitieresultaten waren er natuurlijk, maar de manier waarop ze tot stand kwamen was niet altijd even fraai. Eindeloos breien, balletje terug, matig verdedigen. PSV was sterker en is terecht kampioen geworden. Hoeveel keer heeft Ajax dit seizoen wel niet gelijk gespeeld ? En als je dan geeneens het beslissende uitduel tegen degradant De Graafschap kan winnen heb je ook geen recht op de landstitel.


En Europees was het ook in 15/16 weer matig. Eerst in de voorrronde CL al uitgeschakeld en daarna in de EL weer de 1/8e finales  niet gehaald. Eigenlijk zat er in al die jaren onder De Boer totaal geen vooruitgang in het elftal. Niet que resultaten, niet qua spel. PSV kwam tot de 1/8e finales in de CL en deed het niet slecht tegen Athletico.


Van nieuwe trainer Peter Bosz verwacht ik aanvallender voetbal en meer resultaten. Bosz is in elk geval een propagandist van naar voren spelen. Met het vreemdelingenlegioen van Vitesse heeft ie het
niet altijd kunnen waarmaken, maar daar kon hij niet zo veel aan doen.


Qua reputatie wordt het nu wel erop of eronder bij Ajax voor Bosz, dat is zeker.


1 comment:

HSD said...

Bosz lijkt mij een goede keus
Maar versterkingen met ervaring ( hopen op Sneijder) is zeker nodig.