Tuesday, May 31, 2016

SFP

Ja, van Held tot De Lul in twee weken tijd: Verstappen, Max.


Had je bij de race in Spanje veel geld  op de Nederlander ingezet, dan was je nu bijna miljonair geweest. Had je het in Monaco gedaan, dan was je nu duizenden Euro's armer geweest,. En in principe had hij ook nu weer kunnen winnen. In theorie uiteraard.


Vorige jaar in het Prinsdom crashte Max tijdens een mislukte inhaalmanoeuvre, dit jaar ging het in de kwalifikatie in de eerste ronde al mis. Eigenlijk mocht hij geeneens starten omdat ie geen tijd neergezet had, maar de wedstrijdleiding was coulant.


Enfin, in de (natte) race was Max al goed op weg (9e op dat moment) toen hij weer crashte wegens een klein slippertje. En Monaco is meedogenloos, want uitrijstroken en zandbakken zijn er niet. Een foutje en je hangt.

Zou het ooit eerder gebeurd zijn in de historie van de F1 dat een rijder 3 maal achtereen op hetzelfde circuit gecrasht is ? Kan me het niet voorstellen.
Whatever: Max is qua stranden in Monaco in goed gezelschap: ook de grote Ayrton Senna is er wel eens gecrasht (tijdens de race). Uit woede en teleurstelling sloot hij zich daarna uren op in zijn camper: hij wilde niemand spreken.


Was het nou zo'n goed idee om bij Pauw te gaan zitten en het daar ook over de race in Monaco te hebben ? Daarbij kwam uiteraard ook de crash van vorig jaar ter sprake. Zodoende is hetin 2016  een self fullfilling prohecy geworden.


Ik denk zomaar dat Max nu maar eens wat minder de publiciteit zou moeten zoeken, om zich in de relatieve luwte zich verder te ontwikkelen.





No comments: