Friday, September 12, 2014

Guus ga naar huus

Ja, Guus ga maar weer terug naar de Achterhoek, van je pensioen genieten. Je bent tenslotte al 67 en dan kun je in je boerderijtje de hele dag koffie slurpen. Daar hou je toch zo van ? Is het ooit eerder voorgekomen dat een Bondscoach zijn eerste twee wedstrijden verloor ?


De Telegraaf constateert dat er tegenwoordig bij Oranje veel meer gelachen wordt dan onder Van Gaal. Nou gezellig voor onze jongens, maar ik denk dat de harde hand van Louis beter werkt voor de verwende vedettes.


In zijn eerste periode als Bondscoach waren de kwalifikaties van Hiddink soms ook moeizaam. Denk bijvoorbeeld aan het verlies in en tegen Wit-Rusland. Het EK 1996 hing toen aan een zijden draadje.
Zo'n vaart zal het nu niet lopen: nu er 24 landen aan het EK 2016 meedoen en zelfs de nummers 2 zonder play off geplaatst worden is kwalifikatie bijna gegarandeerd. Van Letland zullen we toch niet verliezen ? Hoewel...


Dat is Guus zijn geluk dan. Zijn bijnaam luidt niet voor niets "Guus geluk." Maar de vraag blijft waarom de KNVB niet gekozen heeft voor Ronald Koeman. Dat was de ideale coach geweest: ruime ervaring als speler en coach en de goede leeftijd. Misschien ook wel de juiste man om Oranje te vernieuwen.


Je kunt je ook afvragen of vedetten als Sneijder, Kuyt, Van Persie en Van der Vaart niet wat sleets beginnen te raken. Zeg maar zoals Spanje op het afgelopen WK. Kan/durft Guus te verjongen ?

2 comments:

HSD said...

Nu maar hopen dat Danny Blind zijn stem wat kan laten gelden.
Volgens Johan Derksen is het een "scholletje"
Zeer benieuwd naar de opstelling tegen het altijd lastige Kazachstan.

joop said...

Nederland0-Kazachstan 0-2.
"Scholletje" is erg grappig. Van Basten werd eens "pannekoek" genoemd. Die was ook sterk.