Thursday, April 17, 2014

De eindeloze allee

Altijd een mooi ritje op de Yamaha naar Zandvoort aan Zee, waar ik sinds kort werk in de bibliotheek aldaar. Het is gevestigd in een nieuw gebouw, dat qua entree nog het meest doet denken aan het MCA-ziekenhuis in Alkmaar.


Bieb zelf vrij laag van binnen, maar wel uitgestrekt. Veel vaste klanten, dat maakt het gezellig. En gelukkig ook tamelijk veel jongeren. Aardig gemeleerd publiek dus.De oude dame die er vaak met haar dochter komt wil elke keer opnieuw weten waar de romans liefde/romantiek staan. Leg het  altijd weer geduldig opnieuw uit en loop dan mee naar de kast.


Lekker om naar |Zandvoort te rijden, via Bloemendaal en Overveen en vervolgens de kronkelende Zeeweg op, waar al veel automobilisten na afloop van een bezoek aan het circuit verongelukt zijn. De aspirant Niki Lauda's en toekomstige gesjeesde F 3 sterren.


De allee/boulevard aan zee lijkt eindeloos, vooral als het verkeer voor je precies 50 rijdt. Ben benieuwd hoe dat in het hoogseizoen zal gaan. Vast 15 minuten eerder van huis, I'm afraid....Inhalen is er onmogelijk.


Fijn om het circuit te passeren, overigens. Heb daar ook een paar leuke races/demo's (Vettel) meegemaakt. Alle poorten staan nu constant open. Ook leuk om even rond te lopen als er geen wedstrijden zijn, alleen al vanwege de historie en sfeer.


In de jaren '70 tankten de F 1 auto's gewoon in het dorp aan de pomp. Kom daar anno 2014 nog eens om !    

1 comment:

Anonymous said...

en hier toont zich de ware attente man in de blogger

wat lief, meelopen met de oude dame, die zich graag opnieuw wil verliezen in het romantische genre