Friday, April 11, 2014

Oh no, not another night in NATO !

Persoonlijk vond ik het jammer dat de tanks van de Landmacht verkocht werden aan de Derde Wereld (is dat ook ontwikkelingswerk ?). Een jarenlange traditie (en de ervaring) werd met een pennestreek weggeveegd.

En wat blijkt nu ? De Russen komen (alsnog) ! Eerst bezetten ze Oekraine, vervolgens de voormalige bondgenoten in Oost-Europa en dan zijn wij aan de beurt.
Door de apeassement politiek van de laatste jaren (en de vredesmissies in verre oorden) is de NATO dusdanig verzwakt dat Rusland zo over ons heen walst.

 De veiligheid in Afghanistan, Mali en Irak was belangrijker dan die van Europa. En maar aanpappen  met Putin (zie ook: de Winterspelen). En hij is niet alleen bezig om in Oekraine zijn macht uit te brengen; al jarenlang vinden er al zgn."grenscorrecties" plaats in landen als Georgie (Abchazie) en Tjetstjenie.

De vergelijking met Hitler gaat misschien wat ver, maar die deed in wezen hetzelfde als Putin. Alles onder het goedkeurend oog van de Westerse democratieen. Alleen een oorlog kon de dictator stoppen.

Daarom: verdubbel de aankoop van het aantal F 35 s. Dat is het minste wat we kunnen doen. En natuurlijk de dienstplicht weer invoeren ! Hebben de kids via de sociale media ook weer wat om over te schrijven: het harde leven als dienstplichtig soldaten op rats, kuch en bonen.

1 comment:

HSD said...

Zo is het!