Tuesday, November 12, 2013

Rotterdam

Afgelopen zondag op bezoek bij mijn tante van 87 in Rotterdam-Noord, vele metrohaltes van het centrum. En hier en daar geeneens een roltrap omhoog in de ondergrondse; ouderwets lopen of de lift dus.

Tante Mary studdert er nog flink op los,, ondanks dat ze helemaal krom gegroeid is en zich met rollator voortbeweegt. Zo had ze nog een lekkere macoronischotel uit de oven voor ons gemaakt. Plakjes cake waren er ook nog.

Haar flat is omringd door andere superhoge flats en verschillende mensen zijn er hier en daar al afgesprongen. Nu heb je in Alkmaar en Haarlem ook hoge flats, maar niet in zulke concentraties.
En dat geldt ook voor het centrum van Rotterdam. Je hebt er het gevoel in New York rond te lopen, alleen de gele taxi's ontbreken er nog (en de glamour, of course).

Vlak bij die kubuswoningen (hier en daar al een scheur in de muur) staat dan wel weer een prachtig beeld met figuren van Toonder dat alle poeha van Rotterdam-Centrum weer sterk relativeert. Gewichtige personages met belangrijke functies worden er te kakken gezet.

De metro terug werd bevolkt door jonge Feyenoord supporters, op weg naar Feyenoord-AZ (2-2).
Dit maakte het Rotterdamgevoel compleet. Leuk ook om te zien, die jonge gasten, die deel uitmaken van Het Legioen. Ik heb maar niet niet rondgeschreeuwd dat ik uit Alkmaar kwam en AZ-fan ben...

No comments: