Wednesday, March 13, 2013

It will be total chaos !

Toen het koffiezetappaaraat met gevulde pot op het toestwenbord van de pc viel stond het huilen me naderbij dan het lachen. Snel proberen te drogen, tevergeefs natuurlijk. Ik heb de pc nog nooit zo (letterlijk) horen piepen van ellende.

En elke dag een magnetronmaaltijd is ook behelpen, evenals hwet niet meer thuis kunnen douchen. Stodf door het hele huis, vreemde mannen over de vloer, koelkast in de huiskamer, wasmachine ernaast...

Kortom: verbouwing ! Nieuwe keuken, badkamer en toilet. Het kost je de nodige stress, maar dan heb je ook wat. Op een gegeven moment ga je er maar in mee, that's the way it is. Dus: laat de vieze borden, kopjes en bestek maar tot 's avonds staan. Scheren doen we ook rond die tijd. En waarom nog elke keer nieuwe kleren aan ? Ze zijn toch in mum van tijd smerig.

Enfin, de nieuwe keuken zit er nu in: hij is prachtig. En dat maakt het allemaal de moeite waard natuurlijk. De buurman van 4 hoog werd echter, waarschijnlijke mede door de stress van de verbouwing, met een hoogwerker door de brandweer naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij kreeg een tia en brak zijn kaak in huis. Tegen mij klaagde hij vooraf al dat hij zo erg vond om tijdens de renovatie zo vroeg te moeten opstaan. Zijn sleutelbos had hij door de spanning ook al in de brievenbus laten zitten.

Ik vraag ma af: is een nieuwe keuken een (bijna) mensenleven waard ?   

4 comments:

HSD said...

It's my new kitchen and I cry if I want to.

WJ said...

Zelfs het foutloos een stukje schrijven lukt niet meer..

joop said...

HSD: kitchensink drama

WJ: Mea culpa. Stond onder grote tijdsdruk

Anonymous said...

Verbouwen: penetratie van het persoonlijk leven.