Tuesday, June 28, 2011

Lisboa !

Opvallend: de motoragenten in Lissabon rijden in korte broek en met shirts met korte mouwen rond, gevaarlijk of niet. Geen wonder: met 30 graden stomen in een motorpak is geen pretje.

Mijn verblijf in de hoofdstad van Portughal is mij uitstekend bevallen. Ik vind het een knusse stad, dit ondanks de grote pleinen met gigantische standbeelden in het midden. Je kunt namelijk makkelijk via zijstraatjes in de intiemere buurtjes komen, waar je ook lekker (goedkoop) kunt eten tussen de Portugezen.

Tamlijk vriendelijke inwoners ook in Lissabon, al hebben ze niet de uitbundigheid van de Spanjaarden. Interessant dat je overal de connecties ziet met voormalige kolonie Brazilie. Zo werken er ook veel Brazilianen in de Portugese hoofstad.

De stad is ook afwisselend en daardoor nog interessanter dan Madrid, waar ik vorig jaar op vakantie was. Leuk om te zien: het Design-museum, het uitgebreide Expo 98 terrein, het buurtje van de Kaapverdianen en de botanische tuin, compleet met de vergane glorie van een sterrenwacht. Eens begaven zich hier geleerde heren door de voordeur, nu heerst er het verval.

Minder geslaagd: het uitstapje met de ferry naar de "overkant": daar was werkelijk niets bijzonders te zien en we konden ook niet aan dek uitwaaien.
Dat hebben we dan maar gecompenseerd met de lekker sterke koffie van Portugal, compleet met een van de vele lekkere hapjes die overal verkrijgbaar zijn.

No comments: