Monday, February 14, 2011

Cheersch ?

Geflopt: thuistap "Cheersch" van Grolsch.
Het verbaast me niet. Voor een tapbiertje thuis dien je eerst een eenmalige tapkop a 34,95 (daar koop je al 3 kratten bier voor) aan te schaffen en de tweeliterfles kost 4,99.Ook niet echt goedkoop, vergeleken bij een blikje of flesje bier.

Maar afgezien van die bezwaren: het lijkt me zo'n gedoe. Na elk glas weer naar het tapje lopen en tappen. Blik of fles onder handbereik en simpelweg inschenken gaat sneller. Of nog beter: rechtstreeks drinken daaruit. Wat mezelf nog altijd het beste bevalt.

Heineken's "Beertender" doet het nog wel aardig bij de consument. Maar die is ook meer geschikt voor feestjes. Net als de "Perfect Draft" van Grolsch en Philips. De fust met bier heeft dan een inhoud van 6 liter en is daarom meer geschikt voor feestjes. En zeg nou eerlijk: alleen thuis een biertje tappen is toch ook niets aan ?

Het is wat anders bij een bbq of een verjaardag. Dan is het gezellig om even naar de tap te lopen, en daar misschien nog even rond te hangen. Niet dat de bekwaamheid van de barkeeper altijd groot is. Al te vaak bestaat de helft van het glas bier uit schuim, dat slechts tergend langzaam wegtrekt.

Nee, al met al gaat er voor mij niets boven het 0,5 liter blik. Precies de juiste inhoud. Zo'n pijpje is toch ook snel leeg tenslotte.

No comments: