Tuesday, January 12, 2010

Procastrinatie

Procastrinatie ? Nee, ik had er ook nooit van gehoord. Het betekent "naar voren schuiven". Het is een verschijnsel dat iedereen wel kent. Vooral als het vervelende en tijdrovende klussen betreft.

Het vreemde is echter dat we ook leuke bezigheden uitstellen, zoals het gebruik maken van een waardebon of het bezoeken van een museum in eigen woonplaats.
Zo wil ik al jaren een bezoek brengen aan het Kachelmuseum in Alkmaar en een rondvaart door de grachten maken, maar stel ik dat steeds uit. Immers: tijd genoeg toch ? Opvallend is overigens dat men met bezoekende vrienden zulke activiteiten sneller onderneemt.

Uit onderzoek van de Universiteit van Californie blijkt dat mensen niet goed over tijd kunnen nadenken. Des te langer die bon geldig, is des te groter is de kans dat ie niet gebruikt wordt omdat de uiterste datum verstreken is. Het idee leeft dat er in de (nabije) toekomst zeeen van tijd zijn om de bon te verzilveren of die bepaalde activiteit te ondernemen.

In de praktijk valt dat echter tegen. Nu in de agenda kijkend is september nog blanco, maar tegen die tijd is alles al weer vol gepland.
Daarom: in het aankomende seizoen met mijn vriendin de Kaasmarkt bezoeken !

No comments: