Tuesday, September 5, 2017

Flut

Het is allemaal eigenlijk gewoon flut met Oranje. Blijkbaar drong het pas in de tweede helft tot de spelers/coaches door dat het doelsaldo opvijzelen  afgelopen zondag nogal belangrijk was.


Maar nee: wat er gebeurt er: tikkie breed, tikkie terug. De Oranje Leeuwinnen stormden non-stop naar voren, met goede resultaten als gevolg. Dit Oranje is (zo goed als zeker) uitgeschakeld, want dat grotere doelsaldo van Zweden is bijna niet meer te evenaren.


Dickie maakte zich vreselijk druk langs de zijlijn, maar greep niet in. Alleen Robben maakte een ereronde, de rest van Oranje was al de kleedkamer ingevlucht. Janssen speelt bijna nooit bij Tottenham maar staat wel in de spits. Zet dan Depay in, die heeft het elftal al eerder uit de brand geholpen.


Ex-bondscoach Blind stond met een grote pot bier ongeneerd op het ereterras en Louis van G. was er ook nog, met Truus. Frankrijk-Luxemburg werd 0-0; vergelijk dat eens met het Nederlandse verlies van 4-0 tegen Les Bleus.


Enfin, richt de pijlen alvast maar op het EK van 2020, jongens. Maar ook dat zal nog moeilijk genoeg worden. De gemiste toernooien van 1982, 1984 en 1986 staan me nog goed bij. De geschiedenis herhaalt zich.

No comments: